Hoesorkes 't Witte Kirkske - Roermond

Informatie over de muziekgezelschappen, bands, koren, etc
Jeroen
Site Admin
Berichten: 363
Lid geworden op: 11 dec 2013 16:04

Hoesorkes 't Witte Kirkske - Roermond

Bericht door Jeroen » 01 apr 2014 09:49

Afbeelding
Het hoesorkes van het Witte Kirkske werd opgericht in november 2002. En niet zomaar.
Aanleiding was de oprichting in 1999 van de Buurtvereniging Voorstad Sint Jacob in Roermond. Het reeds 10 jaar leeg staande witte parochiekerkje werd ingericht door een stel vrijwilligers en in beheer genomen als buurthuis.
Enkele van die vrijwilligers waren oud muzikanten uit de HaFaBra-wereld en die vonden dat de diverse festiviteiten in het buurthuis moesten worden opgeluisterd met passende muziek.
Dus werd in november 2002 het hoesorkes opgericht met aanvankelijk zo’n man of zes. Al gauw groeide de kapel uit tot een vaste bezetting van 15 vnl 50-plussers.
Zij zijn allen afkomstig uit Roermond of uit de directe omgeving.
De eerste jaren werd onder leiding van de in de regio welbekende Chrit Clout het nivo behoorlijk verhoogd zodat er op gepaste wijze in het Witte Kirkske kon worden opgetreden.
Het repertoire werd uitgebreid en meer gevarieerd met jaren-60 muziek, maar ook Tsjechische en Oostenrijkse polka’s, en Hollandse, Duitse en zuid-Amerikaanse potpourri’s staan op de pupiter. Inmiddels zijn er zo’n 80 nummers in de partijenmap.
De optredens naar buiten nemen de laatste jaren toe; zo geeft het Hoesorkes ook concerten in de verschillende verzorgingsinstellingen in en buiten Roermond.
De vaste dirigent tijdens de repetities en optredens is sinds eind 2011 Joep Schrader; veruit het jongste lid; hij geeft op een relaxte manier leiding aan het orkest.

Verdere info:
website: http://www.hetwittekerkje.nl
E-mail: pbeunen@gmail.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Plaats reactie