Nepomik - Swalmen

Informatie over de muziekgezelschappen, bands, koren, etc
Jeroen
Site Admin
Berichten: 363
Lid geworden op: 11 dec 2013 16:04

Nepomik - Swalmen

Bericht door Jeroen » 23 mar 2014 09:07

Afbeelding
Even voorstellen, blaaskapel Nepomik uit Swalmen

Nepomik is nog uit de vorige eeuw en een van de oudste en tevens enigste Zaate Hermenie van Swalmen; de anderen zijn joekskapelle.

Oorspronkelijk ontstonden zate hermeniën als tegenhanger van de normale harmoniën, die er geen zin in hadden om met Carnaval stemming in de kroegen te brengen, hieruit is de plezier muziek ontstaan, deze wordt overal veel gehoord waar openbare feesten zijn, om daar wat extra sfeer te brengen.

Terug naar Nepomik: In 1988 ontstaan uit een fusie van twee andere muziek kapellen, een met de naam N.E.P. {niet echt profesioneel} en {Dikke Mik}. Op een avond, de twee kapellen stonden er niet goed voor, het aantal personen m.b.t. de bezetting was bedroevend, er werd besloten om beide kapellen samen te voegen. De gebruikelijke glazen gerstenat werden besteld en het denkwerk kon beginnen. Na een x aantal uren kwam de combinatie NEPOMIK op de proppen. Een samen gaan van NEP [niet echt professioneel] en [dikke mik]. Neem daarbij dat Swalmen met de stad Nepomuk in Tsjechië 'n jummelage heeft en de HH Nepomicemus op swalmbrug in Swalmen staat, dan komt alles samen met tegelijk een patroonheilige erbij.

Tenslotte zijn ook de namen van veel Harmoniën aan een heilige verbonden. Met een luchtige fantasie een prachtige naam. Uit het een en ander is ook het logo van NEPOMIK ontstaan.

Nepomecemus kon zwijgen als de Moldau en dat gaat ook voor Nepomik een beetje op, niet praten maar muziek maken en plezier brengen. In de loop van ons bestaan is ook de muziek en de kwaliteit ervan flink verbeterd, vandaar dat we regelmatig gevraagd worden om op te treden. Er wordt dan ook wekelijks gerepeteerd in ons thuishonk "Eetcafé en zalenlokatie De Mért Swalmen" in swalmen.

Onze muziek varieerd van Polka, Mars en Wals tot Rock en Smartlap en alles er tussen in. Dit doen we met veel plezier. Een spreuk die regelmatig opduikt is: Nepomik speelt mooi, Nepomik speelt hard ( luid ) dit is af en toe van toepassing, vooral als er al het een en ander aan Bachus is geofferd.

Ondertussen bestaat Nepomik uit 22 leden, die in Swalmen en de rest van Europa regelmatig een optreden verzorgen.

Meer info: http://www.nepomik.nl
E-mail: nepomik@live.nl

Afbeelding

Plaats reactie